Кaкво е значението на думата приятел? Приятелството означава междуличностна връзка, която

...
Кaкво е значението на думата приятел? Приятелството означава междуличностна връзка, която
Коментари Харесай

Facebook приятели или Facebook клюкари?

Кaкво е смисъла на думата другар? Приятелството значи междуличностна връзка, която се показва в държание на съдействие и поддръжка, взаимно схващане, почитание и привличане, както и прояви на помощ в случаи на потребност или криза.

Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и демонстрират преданост един към различен, постоянно до степен на алтруизъм. Обикновено споделят сходни усети и правят дружно действия, които са им приятни, оказват помощ си в сложни моменти, обменят препоръки и си връщат един на друг жестовете.

За някои хора другарството значи и просто доверието, че другият няма да ти навреди.

Различните проявления на другарство варират във връзка с степента на непосредственост или фамилиарност сред хората. Една от най-известните мисли за другарството е казана от Аристотел.  " Какво е приятелят? Това е една душа, живееща в две тела. "

Всеки от нас, който има профил в обществената мрежа  “Фейсбук ”,  има много другари.  Да, факт, само че какъв брой от тях в реалност са ни другари?

Колко от тях в действителност познаваме персонално? Въобще споделяме ли с тези другари или множеството от тях са ни “близки ”само във “Фейсбук ”?

Истината е, че множеството ни другари във “Фейсбук ” определено не са ни другари в пълния смисъл на думата.

Нека не се заблуждаваме - множеството от тях са ни сътрудници, познати, някогашни съученици или просто хора, с които се виждаме всеки ден и участват в всекидневието ни.

Като се замисля за приятелите си в цялостния смисъл на думата, бих могла да ги преброя на пръстите на двете си ръце.

Всички останали ги поставям под общ знаменател “приятели ”, но за какво?

Сигурна съм, че доста от вас се намират в същото състояние. Имате 100, двеста, триста, че и още от горната страна другари във “Фейсбук ”, само че в реалност са доста по-малко.

В началото  “Фейсбук ” събираше другари, познати, сътрудници и родственици с една-единствена цел - връзка. Повечето от нас имат другари и родственици отвън България, а може би “Фейсбук ”за някои от тях е единственото средство, посредством което могат да си поддържат връзка и да са в “час “ със ставащото в страната.

Но сега “Фейсбук ” несъмнено не извършва тази фукция.

В момента 75-80 % от потребителите на най-популярната обществена мрежа влизат основно, с цел да употребяват приложенията на мрежата (игрите, късметчетата, статусите) или просто да поклюкарят и обсъдят приятелите си.

Все отново кой различен дава пресни злословия всеки ден, в случай че не “Фейсбук ”?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР